top of page

In het algemeen

Pocket Rock!t uit Drunen is een rockkoor opgericht door Franki Münninghoff in september 2011. Begin 2012 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met deze rock chicks en sindsdien groeit hun succes gestaag. Ze traden op tijdens koorfestivals, charitatieve evenementen, particuliere partijen, lokale en culturele festivals, een documentaire en zelfs in zijn eigen theatershow.

The little choir with a big heart

Pocket Rock!t noemt zichzelf “The little choir with a big heart” (het kleine koor met het grote hart) omdat ondersteuning van goede doelen met gratis optredens een belangrijk onderdeel van hun werkwijze is. Het rockkoor wordt ook wel de huisband van het Levensloop evenement in Lommel genoemd. Hier hebben ze al diverse keren opgetreden voor duizenden toehoorders. Samen met de Sing4Life koren van het Vicki Brownhuis hebben ze opgetreden in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Ook is er opgetreden op de riviercruise boot van het Rode Kruis, de Henri Dunant. 

Pocket Rock!t verleent op diverse manieren ondersteuning aan goede doelen. Als er ergens een evenement is voor een goed doel komt het rockkoor geheel gratis zingen. Indien nodig is het rockkoor hierbij geheel selfsupporting. Van techniek tot podium heeft het beschikbaar. De organisatie kan hier vervolgens ook gebruik van maken, waardoor er meer geld overblijft voor het goede doel. Meer informatie over ondersteuning van goede doelen bij het management van Pocket Rock!t, Dennis Münninghoff: 0416 – 560870 of info@pocketrockit.nl.

Muziek

Volgens oprichter Franki Münninghoff dankt het koor haar succes aan het moderne en populaire repertoire. Van P!nk, Hozier en James Bay tot Imagine Dragons, Halestorm en Tina Turner. “Veel van de nummers die we wilden zingen, waren niet beschikbaar als koorstukken. En als nummers wel beschikbaar waren, waren ze niet altijd geschikt voor vrouwen. Om die reden schrijven we al onze arrangementen zelf. Het is een echte leercurve geweest, maar we zijn nu in staat muziek te produceren die uitdagend én verrassend is. Bovendien komen onze sterke punten nu nog beter naar voren", vertelt Franki. 

Repetities

Het koor repeteert elke donderdag om 20.15 uur in Helvoirt. De focus ligt op het ontwikkelen van goede vocale technieken en een sterke band in het koor. “Het is hard werken maar uiterst lonend. We hebben altijd plezier en niets kan op tegen dat kippenvel gevoel wanneer we weten dat we een nieuw lied hebben gemaakt. “ aldus een enthousiaste Franki Münninghoff

Gratis App

Liefhebbers van rock- en popmuziek kunnen in de Appstore de gratis app Pocket Rock!t downloaden en diverse gigs, video’s, foto’s en het laatste nieuws bekijken.

 

Ga naar http://www.pocketrockit.nl/app of klik hier om de App te downloaden.

MEER INFORMATIE

bottom of page